nieuws

Nieuwe projecten rondBrussel voor 130 miljoen

bouwbreed

Projectontwikkelaar Equilis, die deel uitmaakt van de groep Mesdagh in Charleroi, gaat aan het kanaal vlak bij de Van Praetbrug in Brussel-Noord een winkelcentrum bouwen van 33.000 vierkante meter. De bouw van het winkelcentrum zal 130 miljoen euro kosten en een oude stadskanker op genoemde plaats doen verdwijnen. Het nieuwe koopcentrum, dat 1700 banen zou opleveren en in 2013 opengaat, krijgt de naam “Just under the sky”. In juni werd bekend dat projectontwikkelaar Uplace in Machelen, eveneens aan de noordrand van Brussel, een “stad in de stad” gaat bouwen van 190.000 vierkante meter met een shoppingcenter, restaurants, cafés e.d. Ook dat complex moet in 2013 zijn deuren openen. Daarbij gaat het om een investering van 600 miljoen euro. Beide projecten moeten het tekort aan winkelcapaciteit in het noorden van Brussel wegwerken.

Projectontwikkelaar Equilis, die deel uitmaakt van de groep Mesdagh in Charleroi, gaat aan het kanaal vlak bij de Van Praetbrug in Brussel-Noord een winkelcentrum bouwen van 33.000 vierkante meter. De bouw van het winkelcentrum zal 130 miljoen euro kosten en een oude stadskanker op genoemde plaats doen verdwijnen. Het nieuwe koopcentrum, dat 1700 banen zou opleveren en in 2013 opengaat, krijgt de naam “Just under the sky”. In juni werd bekend dat projectontwikkelaar Uplace in Machelen, eveneens aan de noordrand van Brussel, een “stad in de stad” gaat bouwen van 190.000 vierkante meter met een shoppingcenter, restaurants, cafés e.d. Ook dat complex moet in 2013 zijn deuren openen. Daarbij gaat het om een investering van 600 miljoen euro. Beide projecten moeten het tekort aan winkelcapaciteit in het noorden van Brussel wegwerken.

Reageer op dit artikel