nieuws

Nieuwbouw voor Tergooiziekenhuizen

bouwbreed Premium

Beide locaties van de Tergooiziekenhuizen krijgen de komende jaren te maken met nieuwbouw. In Hilversum komt een nieuw pand op de eigen grond van het ziekenhuis. Hierin worden het dagziekenhuis en het zorghotel ondergebracht. In Blaricum krijgt het gebouw een renovatiebeurt en een nieuw aangebouwd complex. Hierin komen de spoedeisende hulp, intensive care en de nieuwe operatiekamers.

Beide locaties van de Tergooiziekenhuizen krijgen de komende jaren te maken met nieuwbouw. In Hilversum komt een nieuw pand op de eigen grond van het ziekenhuis. Hierin worden het dagziekenhuis en het zorghotel ondergebracht. In Blaricum krijgt het gebouw een renovatiebeurt en een nieuw aangebouwd complex. Hierin komen de spoedeisende hulp, intensive care en de nieuwe operatiekamers.
De nieuwbouw is hard nodig. De locatie Hilversum is sterk verouderd. Het huidige gebouw is duur in het onderhoud en energieverslindend. In Blaricum voldoet de logistieke en fysieke indeling niet meer aan de eisen van deze tijd. De raad van bestuur ziet wel brood in de plannen. “In de eerste helft van 2009 volgt een definitief besluit over de locatieontwikkeling. Bij goedkeuring worden vervolgens de bouwplannen ontwikkeld. De werkzaamheden moeten dan in 2012 zijn afgerond.

Reageer op dit artikel