nieuws

Max Frank Groep neemtHB Bouwtechniek over

bouwbreed Premium

De Max Frank Groep heeft HB Bouwtechniek overgenomen. Dat hebben beide partijen gisteren bekendgemaakt.

HB Bouwtechniek, dat in 2005 werd opgericht, gaat verder als Max Frank Nederland BV.
Het bedrijf maakte naam met de Korbo-ondersteuningsconsoles voor metselwerk. Omdat oprichter en directeur Bart van der Heijden het productenpakket wilde verbreden, zocht hij een partner. Die vond hij in de Max Frank Groep uit het Duitse Leiblfing. Deze onderneming is gespecialiseerd in productie en verkoop van uiteenlopende producten voor de staalbetonbouw, zoals Stremaform stortonderbrekingen en Egcobox-koudebrugonderbrekingen.
De organisatie heeft productievestigingen in Oostenrijk, Zwitserland, Engeland en Slowakije. Daarnaast zijn er dochterondernemingen in onder meer Noord-Amerika en Oost-Europa.

Klantleider

Wereldwijd zet het concern jaarlijks zo’n 100 miljoen euro om. Max Frank telt 500 medewerkers. Het bedrijf gaat er prat op geen marktleider maar klantleider te zijn. “We behalen langdurig concurrentievoordelen uit onze focus op de klant”, zegt eigenaar Max Frank. “Onze concurrenten zijn niet in staat om onze klanten op gelijksoortige wijze en met een zo breed aanbod van producten van dienst te zijn. Of ze zien er geen brood in.”
Volgens Frank speelt zijn bedrijf daarop in door flexibel in te spelen op de behoeften van afnemers en hen een breed pakket met producten aan te bieden.

Reageer op dit artikel