nieuws

Leudal in beroep tegen vonnis aanbesteding

bouwbreed

De nieuwe Limburgse herindelingsgemeente Leudal gaat in beroep tegen een vonnis van de Roermondse rechter. Die bepaalde begin vorig maand dat de aanbesteding voor het nieuwe gemeentehuis in Heythuysen over moest. De gemeente blijft erbij terecht opdracht te hebben gegeven aan architect Van Aken uit Eindhoven voor het ontwerp van het raadhuis. Het Amsterdamse architectenbureau Alberts 0x26 Van Huut stapte naar de rechter en kreeg gelijk: de gemeente had zich niet aan de eigen opdracht gehouden, evenmin als Van Aken. De gemeente houdt echter vol dat met de aanbesteding niets mis was. Het beroep betekent minstens een vertraging van nog eens vier maanden voor de bouw van het raadhuis.

De nieuwe Limburgse herindelingsgemeente Leudal gaat in beroep tegen een vonnis van de Roermondse rechter. Die bepaalde begin vorig maand dat de aanbesteding voor het nieuwe gemeentehuis in Heythuysen over moest. De gemeente blijft erbij terecht opdracht te hebben gegeven aan architect Van Aken uit Eindhoven voor het ontwerp van het raadhuis. Het Amsterdamse architectenbureau Alberts 0x26 Van Huut stapte naar de rechter en kreeg gelijk: de gemeente had zich niet aan de eigen opdracht gehouden, evenmin als Van Aken. De gemeente houdt echter vol dat met de aanbesteding niets mis was. Het beroep betekent minstens een vertraging van nog eens vier maanden voor de bouw van het raadhuis.

Reageer op dit artikel