nieuws

kopkortje14Limburg betreurt status Sankt Ludwig

bouwbreed Premium

De provincie Limburg vindt het jammer dat minister Plasterk (cultuur) de status van monument van klooster Sankt Ludwig op het terrein van de Maharishi in Vlodrop heeft gehandhaafd. Zowel GroenLinks als SP drong bij de provincie aan op renovatie van het in verval verkerende klooster. Maar de provincie heeft hiervoor geen dwangmiddelen. De verantwoordelijkheid om verder verval te voorkomen ligt bij gemeente, eigenaar en Rijk.

De provincie Limburg vindt het jammer dat minister Plasterk (cultuur) de status van monument van klooster Sankt Ludwig op het terrein van de Maharishi in Vlodrop heeft gehandhaafd. Zowel GroenLinks als SP drong bij de provincie aan op renovatie van het in verval verkerende klooster. Maar de provincie heeft hiervoor geen dwangmiddelen. De verantwoordelijkheid om verder verval te voorkomen ligt bij gemeente, eigenaar en Rijk.

Reageer op dit artikel