nieuws

Klokkenluider VS krijgt forse schadevergoeding

bouwbreed Premium

Een ontslagen onderhoudswerker van wegenbouwer P.A. Landers in Hanover onder de rook van Baltimore, heeft een schadevergoeding gekregen van ruim 250.000 euro. Hij was klokkenluider van het feit dat de wegenbouwer systematisch te hoge rekeningen stuurde. Een daaropvolgend strafrechtelijk onderzoek leidde vorig jaar tot de veroordeling van twee topmannen van het bedrijf.

Een ontslagen onderhoudswerker van wegenbouwer P.A. Landers in Hanover onder de rook van Baltimore, heeft een schadevergoeding gekregen van ruim 250.000 euro. Hij was klokkenluider van het feit dat de wegenbouwer systematisch te hoge rekeningen stuurde. Een daaropvolgend strafrechtelijk onderzoek leidde vorig jaar tot de veroordeling van twee topmannen van het bedrijf.
Civielrechtelijk heeft het bedrijf een deal gesloten voor terugbetaling van dik 700.000 euro. Daarvan krijgt de klokkenluider nu 20 procent plus nog 110.000 euro vanwege zijn onterechte ontslag.
Op bevel van de voormalige bestuursvoorzitter Preston Landers was de computer van een asfaltcentrale zodanig aangepast dat consequent te grote hoeveelheden geleverd asfalt werden geregistreerd. Hij kreeg daarvoor 42 maanden cel. De vicevoorzitter die ook in het complot zat, kreeg 30 maanden.

Reageer op dit artikel