nieuws

Juurlink + Geluk maakt structuurvisie Rijnenburg

bouwbreed Premium

Stedenbouwkundig bureau Juurlink + Geluk maakt voor de gemeente Utrecht de structuurvisie voor de ontwikkeling van Rijnenburg. Eind 2009 moet de structuurvisie klaar zijn.

Het Rotterdamse bureau, dat begin 1995 is opgericht, werkt hierbij samen met de DG Groep, Raadhuis Advies en Architecten van Mourik.
Ook is het bureau externe partij in het zogeheten Klimaatatelier waar het samen met de gemeente, de provincie en het hoogheemraadschap Rijnenburg geschikt wil maken voor de te verwachte klimaatsveranderingen.
Sterker nog, Rijnenburg moet het meest duurzame en klimaatbestendige woonlandschap van Nederland worden, is de ambitie van het Klimaatatelier.

Woningbouw

Rijnenburg is het landelijke gebied van ruim 1000 hectare dat ligt ten zuiden van de A12, grenzend aan het Groene Hart aan de ene kant en aan IJsselstein en Nieuwegein aan de andere kant. De gemeente wil hier tussen de 5000 en 7000 woningen bouwen. Ook komt er een aanzienlijk groengebied.
In de structuurvisie wordt onder meer bepaald hoe de infrastructuur eruit gaat zien, hoe lage en hoge dichtheden zijn onderverdeeld, welke sfeer het gebied krijgt en hoe het landschap wordt.

Reageer op dit artikel