nieuws

HR-combiketel blijft binnen tilnorm

bouwbreed Premium

Met zijn 23 kilo blijft de nieuwe HR-combiketel van Nefit binnen de tilnorm. Eén monteur kan de ProLine ophangen en aansluiten. De nieuwe ketel uit het lagere prijssegment haalt volgens de fabrikant een jaartaprendement van 91 procent.

Nefit adviseert de hoogrenderende ProLine vooral voor nieuwgebouwde en gerenoveerde hoogbouw. Met een formaat van 58 bij 35 bij 28 centimeter noemt de fabrikant zijn ketel de kleinste in zijn soort. In het toestel verwarmt een eigen platenwisselaar het water. En met een verbeterde gas/lucht-menger zegt Nefit een betere verbranding te krijgen. Standby verbruikt de combi een kleine 2 watt. De ketelbouwer zegt daarmee beneden de norm te blijven die de EU vanaf 2010 aan het standby-verbruik stelt.
De totale energiebesparing kan in de berekening van Nefit oplopen tot 25 procent. En in combinatie met de zonneboiler SolarLine van Nefit kunnen de energiekosten voor warm water tot zo’n 60 procent verminderen. Het milieu profiteert mee van deze combinatie omdat die tijdens het verwarmen van het tapwater jaarlijks enkele honderden kilo’s CO2minder in de lucht brengt.
De ProLine ontlucht zichzelf binnen twee minuten en meldt automatisch dat het cv-systeem weer bijgevuld moet. Dat laatste gebeurt met een ingebouwde snelvuller die een extra kraan en een losse vulslang overbodig maakt. Nefit levert zijn nieuwe combi met onder meer een universele leidingverloopset en verschillende montageframes.

Reageer op dit artikel