nieuws

Honderden huizen op Enka-terrein

bouwbreed Premium

Het voormalige Enka-fabrieksterrein in Ede staat de komende jaren omvangrijke nieuwbouw te wachten. De betrokken partijen Ede, AM en Fortis Vastgoed Ontwikkeling hebben gisteren een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Het project voorziet in de bouw van 1425 woningen, waaronder appartementen en eengezinswoningen, zowel koop als huur. Daarnaast komen er scholen en een congrescentrum. De Enka-wijk moet wat betreft de bebouwing herinneren aan het industrieel verleden. Het Enka-terrein wordt beter bereikbaar door een aansluiting op de A12 en de bouw van een nieuw NS-station.
Grondbank Bennekomseweg C.V. is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het terrein. In de Grondbank werken AM Vastgoedontwikkeling en Fortis Vastgoed Ontwikkeling samen. De Grondbank ontwikkelt het hele gebied. Het plan maakt onderdeel uit van het grotere project Ede-Oost/Spoorzone. Naar verwachting begint de bouw van de eerste woningen eind 2009.
De gemeente Ede voert voor het Enka-terrein nog enkele aanvullende milieuonderzoeken uit.

Reageer op dit artikel