nieuws

Hoeveelheid natte koeltorens bekend

bouwbreed Premium

Bijna alle gemeenten weten nu hoeveel natte koeltorens ze op hun grondgebied hebben. Dat blijkt na een inventarisatie van de VROM-Inspectie. Minister Cramer (milieu) had gemeenten deze zomer opgeroepen op te schieten met de registratie van de koeltorens. Nu blijkt dat 202 gemeenten (45 procent van het totale aantal) geen koeltorens heeft. In 230 gemeenten (53 procent van het totale aantal) is de registratie van aanwezige koeltorens (bijna) afgerond. Elf gemeenten (2 procent) waren in oktober 2008 nog niet begonnen met een registratie. Het gaat om Apeldoorn, Deventer, Etten-Leur, Gennep, Hengelo, Lelystad, Moerdijk, Noordoostpolder, Leudal, Rijswijk en Tiel.

Bijna alle gemeenten weten nu hoeveel natte koeltorens ze op hun grondgebied hebben. Dat blijkt na een inventarisatie van de VROM-Inspectie. Minister Cramer (milieu) had gemeenten deze zomer opgeroepen op te schieten met de registratie van de koeltorens. Nu blijkt dat 202 gemeenten (45 procent van het totale aantal) geen koeltorens heeft. In 230 gemeenten (53 procent van het totale aantal) is de registratie van aanwezige koeltorens (bijna) afgerond. Elf gemeenten (2 procent) waren in oktober 2008 nog niet begonnen met een registratie. Het gaat om Apeldoorn, Deventer, Etten-Leur, Gennep, Hengelo, Lelystad, Moerdijk, Noordoostpolder, Leudal, Rijswijk en Tiel.

Reageer op dit artikel