nieuws

Heijmans en Siemens in consortium mobiliteit

bouwbreed Premium

Siemens, KPN, Heijmans, Logica en Rabobank gaan samen de files in Nederland te lijf. De bedrijven hebben daartoe een consortium opgericht dat regionale mobiliteitsdiensten gaat leveren. Die diensten moeten de regelmatige spitsrijder bewegen om voortaan de file te mijden. Daarbij denken de ondernemingen onder meer aan spitsmijd-technologie, waarbij automobilisten worden beloond bij het mijden van de spits.

Siemens, KPN, Heijmans, Logica en Rabobank gaan samen de files in Nederland te lijf. De bedrijven hebben daartoe een consortium opgericht dat regionale mobiliteitsdiensten gaat leveren. Die diensten moeten de regelmatige spitsrijder bewegen om voortaan de file te mijden. Daarbij denken de ondernemingen onder meer aan spitsmijd-technologie, waarbij automobilisten worden beloond bij het mijden van de spits.
Het samenwerkingsverband zal in ieder geval gaan inschrijven op de aanbesteding ‘Spitsmijden A15’ in de regio Rotterdam. De bedrijven willen daarbij satelliettechnologie en geavanceerde computersystemen gebruiken om de files te bestrijden.
In het consortium leveren Siemens en Logica de apparatuur en software. KNP zorgt voor de verbindingen en het beheer van het systeem. De Rabobank regelt het betalingsverkeer en Heijmans brengt verkeerskundige expertise in.

Reageer op dit artikel