nieuws

Geld voor veiliger spoorwegovergangen

bouwbreed

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat stelt voor de tweede maal miljoenen euro’s beschikbaar om onveilige spoorwegovergangen aan te pakken. Dit keer gaat het om 141 miljoen euro. Eerder gaf verkeersminister Eurlings al 240 miljoen aan gemeenten die knelpunten wilden aanpakken of opheffen door bijvoorbeeld een tunnel onder het spoor te bouwen.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat stelt voor de tweede maal miljoenen euro’s beschikbaar om onveilige spoorwegovergangen aan te pakken. Dit keer gaat het om 141 miljoen euro. Eerder gaf verkeersminister Eurlings al 240 miljoen aan gemeenten die knelpunten wilden aanpakken of opheffen door bijvoorbeeld een tunnel onder het spoor te bouwen.
Doel van de tweede ronde is gemeenten met een bijdrage te stimuleren om bestaande plannen snel uit te voeren. De plannen worden beoordeeld op de criteria stedelijke bereikbaarheid, kwaliteit van de leefomgeving en veiligheid en spoorgebruik.
Gemeenten kunnen vanaf morgen een nieuwe aanvraag doen voor een rijksbijdrage van maximaal 15 miljoen euro per project, mits dat financieel is gedekt is. Gemeenten die in de eerste rond geld gekregen hebben, zijn uitgesloten. Afgewezen projecten komen opnieuw in aanmerking.

Reageer op dit artikel