nieuws

FIEC vierkant achter miljardenplannen EU

bouwbreed Premium

De Europese federatie van bouwondernemingen FIEC geeft haar volle steun aan de plannen van de Europese Commissie om de economie uit het slop te halen. “De bouw heeft de technische kennis in huis om het energieverbruik in de gebouwde omgeving met 50 procent terug te dringen. Daarnaast blijven investeringen in infrastructuur absoluut noodzakelijk, die mogen niet het slachtoffer worden van de huidige financiële onrust”, zegt FIEC-voorzitter Dirk Cordeel in een verklaring.

De Europese federatie van bouwondernemingen FIEC geeft haar volle steun aan de plannen van de Europese Commissie om de economie uit het slop te halen. “De bouw heeft de technische kennis in huis om het energieverbruik in de gebouwde omgeving met 50 procent terug te dringen. Daarnaast blijven investeringen in infrastructuur absoluut noodzakelijk, die mogen niet het slachtoffer worden van de huidige financiële onrust”, zegt FIEC-voorzitter Dirk Cordeel in een verklaring.
Een aantal van de voorgestelde maatregelen, mits ingevoerd in alle lidstaten, draagt bij aan de economische groei en behoud van banen, vindt hij. Waar het nu op aan komt is de discussie kort houden, snel beslissen en dan handen uit de mouwen. Cordeel vindt het dan ook jammer dat de commissie met geen woord rept over versnelling van de procedures. “Zonder die versnelling zal veel wat kan worden bereikt aanzienlijke vertraging opleveren. Daardoor komen talloze bouwbedrijven, in het bijzonder de kleinere, nog verder in zwaar weer terecht”, vreest de FIEC-voorzitter.

Reageer op dit artikel