nieuws

Eurlings contra Kamer: nu om rekeningrijden

bouwbreed

Verkeersminister Eurlings weigert te onderzoeken hoe hoog de prijs per gereden kilometer wordt als die is gebaseerd op alle milieueisen die in het coalitieakkoord zijn afgesproken. GroenLinks vroeg tijdens de finale behandeling van de, voor 2011 geplande, kilometerheffing in de Tweede Kamer om zo’n onderzoek. Eurlings is echter bang dat daar uitkomt dat autorijden in de Randstad “100 euro per kilometer gaat kosten. En dat wil niemand betalen en dus is zo’n onderzoek onzin.” Het kwam de minister op felle kritiek vanuit de Kamer te staan. Van links tot rechts werd hem verweten “een vraag vanuit het parlement niet te beantwoorden.”

Verkeersminister Eurlings weigert te onderzoeken hoe hoog de prijs per gereden kilometer wordt als die is gebaseerd op alle milieueisen die in het coalitieakkoord zijn afgesproken. GroenLinks vroeg tijdens de finale behandeling van de, voor 2011 geplande, kilometerheffing in de Tweede Kamer om zo’n onderzoek. Eurlings is echter bang dat daar uitkomt dat autorijden in de Randstad “100 euro per kilometer gaat kosten. En dat wil niemand betalen en dus is zo’n onderzoek onzin.” Het kwam de minister op felle kritiek vanuit de Kamer te staan. Van links tot rechts werd hem verweten “een vraag vanuit het parlement niet te beantwoorden.”

Reageer op dit artikel