nieuws

Energieverbruik op bouwplaats omlaag

bouwbreed Premium

De grote spelers in de Zweedse bouw starten een project voor besparing van energie op de bouwplaatsen. Statistieken van de overheid geven aan dat daar op jaarbasis 747.0000 megawattuur wordt ‘verstookt’.

De grote spelers in de Zweedse bouw starten een project voor besparing van energie op de bouwplaatsen. Statistieken van de overheid geven aan dat daar op jaarbasis 747.0000 megawattuur wordt ‘verstookt’.
Volgens bouwwerkgeversfederatie BI kan het verbruik met bestaande technieken worden gehalveerd, maar worden deze niet toegepast door onkunde. “Het komt erop aan een uitwisseling van de kennis op gang te brengen tussen niet alleen de bedrijven, maar ook de verschillende leeftijdsgroepen, want we staan voor een generatiewisseling in de branche”, gaf BI te kennen bij de lancering van het project. Hieraan nemen Skanska, NCC, Peab en diverse andere bedrijven, waaronder ook machineverhuurders, deel.
In 2009 moet het project ‘Energiedoelmatige bouwplaats’ uitmonden in een handboek voor de bedrijfstak.

Reageer op dit artikel