nieuws

Drie architecten voor Internationaal Strafhof

bouwbreed Premium

Drie architecten hebben het internationale architectenconcours gewonnen voor het nieuwe Internationale Strafhof in Den Haag. Dat maakte de Rijksgebouwendienst gisteren bekend. Het gaat om Ingenhoven Architects uit Duitsland, Schmidt Hammer Lassen/Bosch 0x26 Fjord uit Denemarken en Wiel Arets Architects 0x26 Associates uit Maastricht. Zij kregen geldprijzen van repectievelijk 60.000, 50.000 en 40.000 euro.

Drie architecten hebben het internationale architectenconcours gewonnen voor het nieuwe Internationale Strafhof in Den Haag. Dat maakte de Rijksgebouwendienst gisteren bekend. Het gaat om Ingenhoven Architects uit Duitsland, Schmidt Hammer Lassen/Bosch 0x26 Fjord uit Denemarken en Wiel Arets Architects 0x26 Associates uit Maastricht. Zij kregen geldprijzen van repectievelijk 60.000, 50.000 en 40.000 euro.
Het drietal werd gekozen door een internationale jury, onder voorzitterschap van rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol. Volgend jaar wordt een definitieve keuze gemaakt uit deze drie bureaus.
Op het architectenconcours reageerden wereldwijd negentien architecten. De inzendingen zijn vanaf 19 tot en met 25 november te zien in het Atrium van het Haagse stadhuis.
Het Strafhof verrijst tussen de Van Alkemadelaan en de duinen op een perceel met een oppervlakte van ruim 72.000 vierkante meter. In 2010 wordt het definitieve ontwerp gepresenteerd, de bouw begint een jaar later. In 2014 moet het gebouw worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel