nieuws

Dertig ton is ruim voldoende

bouwbreed Premium

LeidenMet een 100 tons stelling trok de firma Van Vulpen uit Gorinchem vrijdagnacht een afvalwaterleiding door de Leidse bodem. Dat was nodig vanwege de reconstructie van de plaatselijke Willem de Zwijgerlaan. Het gat was een week eerder geboord en daarna in twee stappen geruimd tot 800 millimeter. Vlak voor het intrekken van de hdpe-leiding werd het gat nog een keer schoongemaakt om het laatste zand uit de bentoniet-steunvloeistof te verwijderen. Dat had effect, want 30 ton trekkracht was genoeg om de 500 meter lange leiding op zijn plek te krijgen. Berekeningen vooraf hadden een waarde van ruim 40 ton opgeleverd. Eerder al trok Van Vulpen een afvalwatertransportleiding van vergelijkbare lengte door de bodem. Beide stukken worden door hoofdaannemer Westvoort BV gekoppeld en tijdens een nog te plannen stop aangesloten op de rioolwaterzuivering

LeidenMet een 100 tons stelling trok de firma Van Vulpen uit Gorinchem vrijdagnacht een afvalwaterleiding door de Leidse bodem. Dat was nodig vanwege de reconstructie van de plaatselijke Willem de Zwijgerlaan. Het gat was een week eerder geboord en daarna in twee stappen geruimd tot 800 millimeter. Vlak voor het intrekken van de hdpe-leiding werd het gat nog een keer schoongemaakt om het laatste zand uit de bentoniet-steunvloeistof te verwijderen. Dat had effect, want 30 ton trekkracht was genoeg om de 500 meter lange leiding op zijn plek te krijgen. Berekeningen vooraf hadden een waarde van ruim 40 ton opgeleverd. Eerder al trok Van Vulpen een afvalwatertransportleiding van vergelijkbare lengte door de bodem. Beide stukken worden door hoofdaannemer Westvoort BV gekoppeld en tijdens een nog te plannen stop aangesloten op de rioolwaterzuivering
Foto: Taco van der Eb, tekst: Ad Tissink

Reageer op dit artikel