nieuws

Deel gestol en aluminium schijven terecht

bouwbreed

Na ongeveer drie weken zoeken heeft de politie een 38-jarige man opgepakt uit Hoek van Holland, die honderd aluminium schijven heeft gestolen van een opslagterrein bij de Maeslantkering.

De dief moet over het hek zijn heen geklommen waarop hij een voor een de 70 kilo wegende schijven met een diameter van zo’n 80 centimeter door de spijlen van het hek heeft getild. Of hij daarbij alleen was en of hij meerdere keren heeft toegeslagen, is nog niet duidelijk. Rijkswaterstaat ontdekte de diefstal in elk geval op 17 oktober en deed toen aangifte.
Rijkswaterstaat gebruikt de schijven bij onderhoud aan de Maeslantkering. Ze stonden op het afgesloten terrein aan het Nieuw Oranjekanaal opgeslagen omdat reparatiewerkzaamheden tijdens het stormseizoen, niet plaatsvinden. De beveiliging op het terrein is inmiddels aangescherpt.
Na de aangifte is de politie verschillende opkoopbedrijven en metaalhandelaren afgegaan in de hoop de gestolen waar te vinden. Bij één bedrijf in Rotterdam was het raak. Hier trof de politie 25 schijven aan, ingewisseld door deze in verzekering gestelde verdachte uit Hoek van Holland, zo verklaarde dit opkoopbedrijf.
Waar de resterende 75 schijven zijn, is de politie nog een raadsel. “We hopen dat ze snel worden herkend alszijnde onderdelen van de Maeslantkering”, aldus een politiewoordvoerder. De buit is in zo’n 50 à 60.000 euro waard.

Reageer op dit artikel