nieuws

De Elleboog na brand herbouwd

bouwbreed

AmersfoortBouwbedrijf A. Huurdeman herbouwt de dagbesteding De Elleboog aan de Langegracht in Amersfoort. Samen met de naastgelegen Elleboogkerk waarin het Armando Museum was gevestigd, is dit grachtenpand vorig jaar oktober zwaar beschadigd door een brand. De aannemer herbouwt het gebouw op klassieke wijze. Geen moderne staalconstructie, maar een originele kapconstructie met houten spanten, houten dakbeschot en oude dakpannen. “Na de renovatie zie je niet meer dat er een brand heeft gewoed”, voorspelt directeur Gerard Veenman. De aannemer renoveert ook de binnenkant die door waterschade is aangetast.Zorgorganisatie Amerpoort, onderdeel van Carante Groep die opdrachtgever is, zal het pand na oplevering volgend jaar voorjaar weer in gebruik nemen. Verstandelijk gehandicapten deden hier allerlei activiteiten. “De bewoners zien ze graag weer terugkomen”, weet de directeur die benadrukt dat het contact met de buurt vanaf het begin heel goed is. “Het ligt allemaal heel gevoelig, de buurt is behoorlijk aangeslagen geweest door de brand.”

AmersfoortBouwbedrijf A. Huurdeman herbouwt de dagbesteding De Elleboog aan de Langegracht in Amersfoort. Samen met de naastgelegen Elleboogkerk waarin het Armando Museum was gevestigd, is dit grachtenpand vorig jaar oktober zwaar beschadigd door een brand. De aannemer herbouwt het gebouw op klassieke wijze. Geen moderne staalconstructie, maar een originele kapconstructie met houten spanten, houten dakbeschot en oude dakpannen. “Na de renovatie zie je niet meer dat er een brand heeft gewoed”, voorspelt directeur Gerard Veenman. De aannemer renoveert ook de binnenkant die door waterschade is aangetast.Zorgorganisatie Amerpoort, onderdeel van Carante Groep die opdrachtgever is, zal het pand na oplevering volgend jaar voorjaar weer in gebruik nemen. Verstandelijk gehandicapten deden hier allerlei activiteiten. “De bewoners zien ze graag weer terugkomen”, weet de directeur die benadrukt dat het contact met de buurt vanaf het begin heel goed is. “Het ligt allemaal heel gevoelig, de buurt is behoorlijk aangeslagen geweest door de brand.”
Foto: Ronald Bakker; tekst: Inge Pranger

Reageer op dit artikel