nieuws

Corporatie betaalt helft overdrachtsbelasting

bouwbreed Premium

Woningcorporatie De Alliantie Amsterdam gaat de helft van de overdrachtsbelasting betalen als huurders besluiten een huis te kopen.

Woningcorporatie De Alliantie Amsterdam gaat de helft van de overdrachtsbelasting betalen als huurders besluiten een huis te kopen.
Daarmee wil de corporatie de doorstroming op de woningmarkt stimuleren. De corporatie loopt hiermee vooruit op een besluit van de regering.
Directeur van de Alliantie Amsterdam Gert Weenink: “Als corporatie met hart voor wonen wachten wij niet op besluitvorming over het tijdelijk reduceren van de overdrachtsbelasting met 50 procent uit Den Haag maar nemen zelf het initiatief met deze kortingsactie. De verlaging van gemiddeld 4.500 euro zien wij als een goede stimulans, omdat het voor starters een stuk aantrekkelijker wordt om een voormalige huurwoning te kopen”. De Alliantie Amsterdam heeft veertig voormalige huurwoningen in de verkoop. Het verkopen van huurwoningen is in de huidige crisistijd lastig voor corporaties. Potentiële kopers stellen koopbeslissingen vaak uit. De tegenvallende verkoop plaatst corporaties voor problemen, omdat er minder geld is om te investeren in bijvoorbeeld nieuwbouw.

Reageer op dit artikel