nieuws

Buurt tegen nieuw Stadionplein

bouwbreed Premium

De herinrichting van het Stadionplein in Amsterdam-Zuid blijft burgers en bestuur verdelen. Burgers vallen vooral over het ontwerp van architectbureau OMA.

De herinrichting van het Stadionplein in Amsterdam-Zuid blijft burgers en bestuur verdelen. Burgers vallen vooral over het ontwerp van architectbureau OMA.
Het ontwerp gaat uit van twee in elkaar overlopende pleinen: een middenplein van 7000 vierkante meter en een zuidplein van 2500 vierkante meter. Het middenplein wordt door een fontein afgescheiden van de Van Tuyll van Serooskerkenweg. Aan beide pleinen komen twee gebouwen van respectievelijk 24 en 15 meter hoogte. Er is ruimte voor een ondergrondse supermarkt, hotel en woningen. Onder het plein komt een tweelaagse parkeergarage.
Maar de Buurtgroep vindt het noordelijke bouwblok te hoog en kan zich evenmin vinden in de gedeeltelijke overkapping van het zuidelijke deel van het plein. De deelraad buigt zich half december over het ontwerp.

Reageer op dit artikel