nieuws

Bouwvolume eurozone valt 1,3 procent terug

bouwbreed

Groot-Brittannië en Spanje zetten de bouw in de eurozone fors onder druk. Vooral dankzij beide landen daalde – na twee maanden van bescheiden groei – de bouwproductie van augustus op september met 1,3 procent.

Groot-Brittannië en Spanje zetten de bouw in de eurozone fors onder druk. Vooral dankzij beide landen daalde – na twee maanden van bescheiden groei – de bouwproductie van augustus op september met 1,3 procent.
In Groot-Brittannië slonk het bouwvolume in september met 8,5 procent. Spanje incasseerde een daling van 7,8 procent. Andere landen in de Europese Unie die in een fase van krimp belandden zijn Duitsland (1,7 procent), Zweden (0,9 procent) en Frankrijk (0,4 procent).
Statistisch bureau Eurostat meldt voor Nederland van augustus op september een groei van de bouwproductie van 2,7 procent. Een maand eerder leverde ons land nog 1,9 procent in. De grootste groeiers in september zijn Slowakije (plus 7,2 procent), Portugal (6,8 procent) en Bulgarije (5,9 procent).
Vergeleken met september 2007 is in de burgerlijke en utiliteitsbouw van eurozone 4,3 procent productie weggevallen. De grond-, wegen- en waterbouw liep een deuk op van 2,6 procent verlies.

Reageer op dit artikel