nieuws

Boskalis lijft Dragamex uit Mexico volledig in

bouwbreed Premium

Boskalis heeft de resterende 50 procent aandelen in de Mexicaanse deelneming Dragamex overgenomen. Het Nederlandse bedrijf is sinds de liberalisering van de Mexicaanse baggermarkt in 1993 aanwezig in Mexico, toen zij samen met haar lokale partner een groot gedeelte van de geprivatiseerde staatsbaggervloot overnam. Mexico is een van de thuismarkten van Boskalis, met een continue aanwezigheid van circa 500 medewerkers en een lokale vloot, bestaande uit zeven kleine tot middelgrote hoppers, zes snijkopzuigers, twee kranen en diverse bakken. In de afgelopen vijftien jaar is Dragamex uitgebouwd tot de marktleider in de Mexicaanse baggermarkt, en zijn vele tientallen onderhouds- en havenwerken uitgevoerd. Voor de komende jaren wordt verwacht dat de markt zal groeien onder invloed van een ambitieus investeringsplan van de Mexicaanse overheid.

Boskalis heeft de resterende 50 procent aandelen in de Mexicaanse deelneming Dragamex overgenomen. Het Nederlandse bedrijf is sinds de liberalisering van de Mexicaanse baggermarkt in 1993 aanwezig in Mexico, toen zij samen met haar lokale partner een groot gedeelte van de geprivatiseerde staatsbaggervloot overnam. Mexico is een van de thuismarkten van Boskalis, met een continue aanwezigheid van circa 500 medewerkers en een lokale vloot, bestaande uit zeven kleine tot middelgrote hoppers, zes snijkopzuigers, twee kranen en diverse bakken. In de afgelopen vijftien jaar is Dragamex uitgebouwd tot de marktleider in de Mexicaanse baggermarkt, en zijn vele tientallen onderhouds- en havenwerken uitgevoerd. Voor de komende jaren wordt verwacht dat de markt zal groeien onder invloed van een ambitieus investeringsplan van de Mexicaanse overheid.

Reageer op dit artikel