nieuws

Bilfinger Berger houdt hoofd koel in turbulente tijden

bouwbreed

Bilfinger Berger heeft in de eerste negen maanden van het jaar zijn bouwproductie verhoogd tot 7,8 miljard euro. De sector dienstverlening blijkt een dragende zuil onder het bedrijf uit Mannheim.

Bestuursvoorzitter Herbert Bodner meldt dat zijn concern geen schade ondervindt van de turbulentie op de financiële markten. Het bedrijf draait op volle toeren en zal dit jaar de resultaten van 2007 overtreffen. De omzet koerst af op een bedrag boven de 10 miljard euro en de winst zal ten opzichte van vorig jaar met minstens 38 procent stijgen tot 185 miljoen euro. Op de korte termijn bestaat geen noodzaak tot herfinancieringen.
De huidige financiële crisis vertaalt zich bij Bilfinger Berger vooral in een beleid om voorzichtiger orders te accepteren. Bij de divisie Ingenieursbouw slonk in de eerste driekwart van het jaar de stroom nieuwe orders met 10 procent tot 3,1 miljard euro. De afname van nieuw werk tekent zich nog scherper af bij Hoog- en Industriebouw, de b0x26u-tak van het bedrijf. In de eerste negen maanden van het jaar kwamen 36 procent minder opdrachten binnen. Toch altijd nog goed voor 1,2 miljard euro.

Groei

In het segment Dienstverlening lijkt de groei niet op te kunnen. Ondanks de crisis namen de opdrachten met 17 procent toe tot 3,8 miljard euro. Het orderbestand steeg vergeleken met eind september 2007 met 41 procent tot 4,1 miljard euro. Met in de pijplijn respectievelijk 5,5 miljard en 2,1 miljard euro zitten ook Ingenieursbouw en Hoog- en Industriebouw prima in het werk. Vanwege de geringe synergie en de zwakke Franse markt werd de infrabouwer Razel vorige maand verkocht aan Fayat.

Reageer op dit artikel