nieuws

Bijna alle deadlines met voeten getreden

bouwbreed Premium

Het verhuizen van twee bedrijven kun je beter aan deskundigen overlaten. Die conclusie trokken we na drie dagen fulltime een Transporter busje heen en weer te rijden tussen onze oude kantoren en de nieuwe garage. Die overigens nog niet van stroom is voorzien, dus onverwarmd, enigszins vochtig, en nog niet geschilderd en behangen.

Tot onze grote frustratie hebben we nog steeds geen stroom, ook deze deadline is ruimschoots overschreden. Onze nieuwe telefooncentrale werkt ook nog niet, dus ik ben zakelijk alleen via een primitieve doorschakeling bereikbaar. De supersnelle glasvezel werkt uiteraard niet en zelfs de tegelzetters zijn nog niet klaar, ze werken in de weekeinden door. We hadden bedacht keitjes op de muren van de toiletten te laten plakken. Die zaten vastgekleefd aan matjes, en we gingen ervan uit dat je die matjes zo op de muren kon plakken. Tot we ontdekten dat de tegelzetter, perfectionistisch als hij is, keitje voor keitje van het matje pulkte en vastplakte, omdat de matjes te regelmatig waren en kunstmatig zouden lijken. Drie dagen fulltime werk in een soort van grot. Per toilet.
Dus maar snel onze Belgische tegelhandel Impermo gebeld en de keitjes afgezegd. We hebben ze vervangen door tegels van 60 bij 60 centimeter, dat schiet lekker op. Heel griezelig, ’s avonds in bed vanaf de Iphone besteld op basis van een internetfotootje van twee bij twee centimeter.

Krom

De keramische wengevloer die in onze slaapkamer gelegd wordt blijkt krom te zijn. We besluiten er maar genoegen mee te nemen om niet voor verdere vertraging te zorgen. Ach, echt hout werkt en is ook niet altijd even regelmatig, stel ik Paul gerust.
De regenpijpen waar we uren over nagedacht, gepraat en getekend hebben, zijn inmiddels ook aangebracht. Ze zijn minder lelijk dan we verwachtten. Dat komt vooral omdat het effect van het roomwitte spacwerk op de buitenkant van het gebouw fantastisch is.
De oplevering van het kantoor krijgt op dit moment de grootste prioriteit, de binnendeuren worden geplaatst en dat heeft als effect dat het kantoor er meteen een heel stuk minder als een bouwplaats uit ziet. Deze week kunnen de schilders binnen schilderen en behang plakken en op de terrassen kunnen de tegels worden gelegd. Vanaf 10 november gaan de systeemplafondbouwers aan de slag, dus het lijkt erop dat we toch binnen een week of drie het kantoor in gebruik kunnen gaan nemen.

Reageer op dit artikel