nieuws

Betonvereniging voor vakmanschap

bouwbreed Premium

Omarm Bouwwerk Informatie Modellen en reserveer aardgasbaten voor scholing van technisch personeel. Dat is noodzakelijk om de bouw- en betonwereld door de naderende crisis te loodsen.

Omarm Bouwwerk Informatie Modellen en reserveer aardgasbaten voor scholing van technisch personeel. Dat is noodzakelijk om de bouw- en betonwereld door de naderende crisis te loodsen.
Die oproep doet voorzitter Hans Nijssen van de Betonvereniging. In de Rotterdamse Doelen prikkelt hij minister Van der Hoeven die vandaag de officiële opening verricht van de Betondag. De Fes-gelden zou ze wat hem betreft moeten inzetten om samen met de bouw initiatieven te ontwikkelen op het gebied van scholing, standaarden, afsprakenstelsels en kennis. Want de bouw verschilt volgens Nijssen niet eens zo sterk van de financiële wereld: ook hier wint de korte termijn het soms van de lange en is er te weinig aandacht voor vakmanschap.
Ook Bouwwerk Informatie Modellen, BIM, kunnen volgens Nijssen een grote rol spelen. “Het is een fantastisch instrument om communicatie en transparantie te vergroten, met als resultaat kortere productietijden en minder faalkosten.”
> techniek 14

Reageer op dit artikel