nieuws

BAM verkoopt belang in joint-venture

bouwbreed Premium

BAM heeft zijn belang in de joint-venture met investeringsfonds Dutch Infrastructure Fund (DIF) teruggebracht tot 50 procent. Dat heeft het bouwconcern gisteren bekendgemaakt.

BAM heeft zijn belang in de joint-venture met investeringsfonds Dutch Infrastructure Fund (DIF) teruggebracht tot 50 procent. Dat heeft het bouwconcern gisteren bekendgemaakt.
BAM bezat via haar werkmaatschappij BAM PPP 75 procent van de aandelen van de joint-venture, waarin vier Britse publiek private samenwerkingsprojecten zijn ondergebracht. Bij de oprichting van het gezamenlijke bedrijf, eind vorig jaar, was al afgesproken dat DIF uiteindelijk een belang van 50 procent zou verkrijgen.
De verkoop van het 25-procentsbelang levert BAM een boekwinst op van ongeveer 10 miljoen euro. Bij de eerder dit jaar afgegeven winstverwachting voor 2008 was al rekening gehouden met dit bedrag. De vrijkomende middelen zal BAM gebruiken om nieuwe pps-werken binnen te halen. De transactie past in de desinvesteringsstrategie voor de lange termijn van BAM om de waarde van de pps-portefeuille te verzilveren.

Reageer op dit artikel