nieuws

BAM-dochters bouwen samen Eemstunnel

bouwbreed

BAM Civiel en Wayss 0x26 Freytag Ingenieurbau hebben van de Nederlandse Gasunie opdracht gekregen voor de bouw van de Eemstunnel. De tunnel is nodig voor de aanleg van een nieuwe gastransportleiding onder de Eems. De opdracht heeft een waarde van 47 miljoen euro.

BAM Civiel en Wayss 0x26 Freytag Ingenieurbau hebben van de Nederlandse Gasunie opdracht gekregen voor de bouw van de Eemstunnel. De tunnel is nodig voor de aanleg van een nieuwe gastransportleiding onder de Eems. De opdracht heeft een waarde van 47 miljoen euro.
De Eemstunnel is een geboorde tunnel van 4,1 kilometer lengte. Hiervoor wordt een tunnelboormachine ingezet met een diameter van 3 meter. De boorwerkzaamheden, die in januari 2009 officieel van start gaan, zijn naar verwachting eind 2009 gereed.
Een toenemende vraag naar gas en een groeiende im- en export van gas zorgen de komende jaren voor een grotere behoefte aan gastransportcapaciteit. De Gasunie anticipeert op deze ontwikkelingen met het uitbreiden van het gasleidingennetwerk in Nederland. In deze Noord-Zuid Route worden vele kilometers extra aardgastransportleidingen aangelegd.

Reageer op dit artikel