nieuws

BAM bouwt cultuurgebouw

bouwbreed Premium

HoofddorpVergaapt Hoofddorp zich alvast aan wat gaat komen? BAM bouwt in het hart van de plaats aan een nieuw cultuurgebouw. Het door het Rotterdamse architectenbureau Kraaijvanger Urbis ontworpen complex brengt vier instellingen onder één golvend dak. Het bestaande pand van schouwburg De Meerse wordt vernieuwd. Het bouwplan voorziet in betere technische voorzieningen voor de oude theaterzaal, een nieuwe vlakke vloerzaal en een groter theaterrestaurant. Muziekschool Pier K vindt een plek in het complex. En de openbare bibliotheek krijgt een nieuw onderkomen. Speciaal voor jongeren opent een poppodium zijn deuren. De oplevering van de eerste fase van de nieuwbouw is voorzien eind volgend jaar.

HoofddorpVergaapt Hoofddorp zich alvast aan wat gaat komen? BAM bouwt in het hart van de plaats aan een nieuw cultuurgebouw. Het door het Rotterdamse architectenbureau Kraaijvanger Urbis ontworpen complex brengt vier instellingen onder één golvend dak. Het bestaande pand van schouwburg De Meerse wordt vernieuwd. Het bouwplan voorziet in betere technische voorzieningen voor de oude theaterzaal, een nieuwe vlakke vloerzaal en een groter theaterrestaurant. Muziekschool Pier K vindt een plek in het complex. En de openbare bibliotheek krijgt een nieuw onderkomen. Speciaal voor jongeren opent een poppodium zijn deuren. De oplevering van de eerste fase van de nieuwbouw is voorzien eind volgend jaar.
Alleen een nieuw cultuurgebouw is de gemeente onvoldoende. Het hart van Hoofddorp moet nog krachtiger gaan kloppen. Afgelopen week heeft de gemeente met Delta Projectontwikkeling een afspraak gemaakt over de bouw van een nieuwe bioscoop met vijf zalen aan het Raadhuisplein. Cees en Diederik Dam leveren het ontwerp.
Foto: Ronald Bakker, tekst: Bert Pots

Reageer op dit artikel