nieuws

Arnhem in problemen gebracht door bommen

bouwbreed Premium

De gemeente Arnhem dreigt bijna 2 miljoen aan rijkssubsidie mis te lopen voor het opruimen van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft in een beschikking aangegeven dat het alleen de declaraties voor het daadwerkelijk opruimen van bommen wil vergoeden. Preventief onderzoek en de afvoer van vervuilde grond vallen daar buiten.

De gemeente Arnhem dreigt bijna 2 miljoen aan rijkssubsidie mis te lopen voor het opruimen van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft in een beschikking aangegeven dat het alleen de declaraties voor het daadwerkelijk opruimen van bommen wil vergoeden. Preventief onderzoek en de afvoer van vervuilde grond vallen daar buiten.
Het college van B en W van Arnhem stelt dat de kosten voor toekomstige grote projecten, zoals Rijnboog, de voormalige Cobercofabriek en Stadsblokken, fors gaan toenemen als de bommenregeling niet wordt veranderd. Zij willen van het ministerie een declaratieregeling die recht doet aan het feit dat Arnhem zwaar is getroffen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vooralsnog weet de gemeente niet hoe ze de gaten in de begroting moet opvullen, want onderzoek blijft noodzakelijk. De commissie stadsprojecten sluit vertraging in de bouwprocessen niet uit.

Reageer op dit artikel