nieuws

Arbeidsongeschikten krijgen kerstcadeautje

bouwbreed

De bouw doet een forse schep op de eindejaarsuitkering voor mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Procentueel gaat het om een dikke 16 procent, weet eerste onderhandelaar voor de bouw-cao John Kerstens.

De bouw doet een forse schep op de eindejaarsuitkering voor mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Procentueel gaat het om een dikke 16 procent, weet eerste onderhandelaar voor de bouw-cao John Kerstens.
De bedragen van het ‘kerstcadeautje’ worden daarnaast geïndexeerd, zo is afgesproken in het overleg tussen bonden en werkgevers in het fondsbestuur. Kerstens benadrukt dat de bond zich altijd inzet voor de koopkracht van iedereen, werknemers en mensen met een uitkering. De hoogte van het extra bedrag is afhankelijk van het afkeuringspercentage. Bouwvakkers die voor 80 tot 100 procent zijn afgekeurd, krijgen 662 euro.

Reageer op dit artikel