nieuws

Aantal orders Zweedse bouw gedaald

bouwbreed Premium

De orderportefeuille bij de Zweedse bouw is in het derde kwartaal voor het eerst sinds vier jaar geslonken. Dat meldt het Zweedse conjunctuurinstituut (KI). De portefeuilles zijn niettemin nog steeds goed gevuld en tot dusver is slechts 17 procent van de bouwbedrijven ontevreden met de werkvoorraad. Daar staat tegenover dat 60 procent aangeeft hinder te ondervinden van financiële beperkingen en een ontoereikende vraag.

De orderportefeuille bij de Zweedse bouw is in het derde kwartaal voor het eerst sinds vier jaar geslonken. Dat meldt het Zweedse conjunctuurinstituut (KI). De portefeuilles zijn niettemin nog steeds goed gevuld en tot dusver is slechts 17 procent van de bouwbedrijven ontevreden met de werkvoorraad. Daar staat tegenover dat 60 procent aangeeft hinder te ondervinden van financiële beperkingen en een ontoereikende vraag.
De prijzen waarvoor wordt aanbesteed, vertonen tevens een dalende trend. In het eerste kwartaal gold dat nog maar voor 30 procent van de bedrijven. Een kleine 70 procent verwacht het komende jaar een verdere achteruitgang. Het pessimisme is per sector bekeken het grootst in de woningbouw.

Reageer op dit artikel