nieuws

Zweedse regering gaat werk maken van veiliger stadsmilieu

bouwbreed

De regering van Zweden wil dat bij de inrichting van het stedelijk milieu meer wordt gelet op de veiligheid voor het vrouwelijk deel van de bevolking. De rijksdienst volkshuisvesting (Boverket) moet daarvoor in samenwerking met de regionale overheden concrete maatregelen ontwikkelen. Volgens bewindsvrouw Nyamko Sabuni – minister van integratie en gelijkberechtiging – durft 45 procent van de vrouwelijke burgerij ’s avonds de straat niet op en is daarom gedwongen thuis te blijven. “Als vrouwen zo bang zijn om ’s avonds uit te gaan is er iets grondig mis met de samenleving”, aldus Sabuni, die aan Boverket 5 miljoen euro verstrekt om ervoor te zorgen dat het beoogde beleid in de loop van 2009 wordt aangevat. Daarbij denkt ze onder meer aan de vormgeving van parken, tunnels en fiets- en wandelpaden. De bedoeling is ook om de gemeenten en vastgoedbeheerders erbij te betrekken.

De regering van Zweden wil dat bij de inrichting van het stedelijk milieu meer wordt gelet op de veiligheid voor het vrouwelijk deel van de bevolking. De rijksdienst volkshuisvesting (Boverket) moet daarvoor in samenwerking met de regionale overheden concrete maatregelen ontwikkelen. Volgens bewindsvrouw Nyamko Sabuni – minister van integratie en gelijkberechtiging – durft 45 procent van de vrouwelijke burgerij ’s avonds de straat niet op en is daarom gedwongen thuis te blijven. “Als vrouwen zo bang zijn om ’s avonds uit te gaan is er iets grondig mis met de samenleving”, aldus Sabuni, die aan Boverket 5 miljoen euro verstrekt om ervoor te zorgen dat het beoogde beleid in de loop van 2009 wordt aangevat. Daarbij denkt ze onder meer aan de vormgeving van parken, tunnels en fiets- en wandelpaden. De bedoeling is ook om de gemeenten en vastgoedbeheerders erbij te betrekken.

Reageer op dit artikel