nieuws

Westerse miljarden voor Georgië

bouwbreed Premium

Georgië krijgt 2,8 miljard euro van westerse overheden voor de wederopbouw. Boven op het overheidsgeld komt nog 590 miljoen euro privaat geld. De VS zegden 693 miljoen euro toe. Japan beloofde 151 miljoen euro. De EU-landen zegden samen 863 miljoen euro toe. Het geld wordt gebruikt voor het herstel van wegen, huizen en de economie. Van het IMF ontving het land een lening van 580 miljoen euro.

Georgië krijgt 2,8 miljard euro van westerse overheden voor de wederopbouw. Boven op het overheidsgeld komt nog 590 miljoen euro privaat geld. De VS zegden 693 miljoen euro toe. Japan beloofde 151 miljoen euro. De EU-landen zegden samen 863 miljoen euro toe. Het geld wordt gebruikt voor het herstel van wegen, huizen en de economie. Van het IMF ontving het land een lening van 580 miljoen euro.

Reageer op dit artikel