nieuws

Website biedt toegang tot Verboden Stad

bouwbreed

Samen met het Palace Museum in Beijing heeft IBM een website ontwikkeld met een virtueel model van het voormalige paleiscomplex in de Chinese hoofdstad, de Verboden Stad. Bezoekers kunnen een ‘avatar’ (een virtuele figuur) kiezen en daarmee door het model wandelen. Zij ontmoeten daarbij andere bezoekers, krijgen uitleg over de cultuur en geschiedenis van China, kunnen ‘snapshots’ maken en in een album opbergen, deelnemen aan individuele of gezamenlijke rondleidingen en bordspellen zoals Go spelen. Het virtuele model biedt een weergave van de honderden gebouwen, tuinen en artefacten zoals zij waren tijdens de Qing-dynastie. De ontwikkeling van het model heeft drie jaar geduurd en is volgens IBM het eerste gebaseerd op ‘software oriented architecture’ (soa). Wie de virtuele Verboden Stad wil betreden, moet eerst een programma downloaden en installeren. In de wereld worden Engels, Japans en Chineesgesproken. www.beyondspaceandtime.org

Samen met het Palace Museum in Beijing heeft IBM een website ontwikkeld met een virtueel model van het voormalige paleiscomplex in de Chinese hoofdstad, de Verboden Stad. Bezoekers kunnen een ‘avatar’ (een virtuele figuur) kiezen en daarmee door het model wandelen. Zij ontmoeten daarbij andere bezoekers, krijgen uitleg over de cultuur en geschiedenis van China, kunnen ‘snapshots’ maken en in een album opbergen, deelnemen aan individuele of gezamenlijke rondleidingen en bordspellen zoals Go spelen. Het virtuele model biedt een weergave van de honderden gebouwen, tuinen en artefacten zoals zij waren tijdens de Qing-dynastie. De ontwikkeling van het model heeft drie jaar geduurd en is volgens IBM het eerste gebaseerd op ‘software oriented architecture’ (soa). Wie de virtuele Verboden Stad wil betreden, moet eerst een programma downloaden en installeren. In de wereld worden Engels, Japans en Chineesgesproken. www.beyondspaceandtime.org

Reageer op dit artikel