nieuws

Waarde bezittingen Nieuwe Steen gedaald

bouwbreed

De financiële crisis heeft de waarde van de bezittingen van vastgoedbedrijf Nieuwe Steen geraakt. De afgelopen drie maanden daalde de waarde van de panden van Nieuwe Steen met 20,5 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.

De financiële crisis heeft de waarde van de bezittingen van vastgoedbedrijf Nieuwe Steen geraakt. De afgelopen drie maanden daalde de waarde van de panden van Nieuwe Steen met 20,5 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.
Nieuwe Steen zei verder dat de winst uit de verhuur van zijn vastgoed de eerste drie kwartalen van dit jaar met 5 procent is gestegen. Dit zogeheten directe resultaat nam toe tot 37,4 miljoen euro van 35,7 miljoen euro over de eerste negen maanden van 2007.
Door de waardedaling van de portefeuille boekte Nieuwe Steen over de eerste negen maanden een negatief indirect resultaat van 26,5 miljoen euro. In 2007 was het indirecte resultaat nog 34,2 miljoen euro positief. De totale portefeuille van Nieuwe Steen heeft nu een waarde van 1,404 miljard euro.
Nieuwe Steen verkleinde de marge in zijn winstverwachting voor heel 2008. Het bedrijf rekent nu op een direct resultaat tussen 1,38 en 1,41 euro per aandeel. Eerder was de verwachting 1,36 tot 1,42 euro. Over heel 2007 bedroeg het directe resultaat 1,34 euro.

Reageer op dit artikel