nieuws

Vloeren bijna klaar voor lift-slabmethode

bouwbreed

Den HaagBouwbedrijf Weba werkt de bovenste vloeretage af van een appartementencomplex in de nieuwe villawijk Vroondaal in Den Haag. De nieuwbouw, ontworpen door het Haagse architectenbureau Becka van Wilsum, krijgt vijf verdiepingen en omvat 22 luxe appartementen. De bovenste etage bestaat uit twee penthouses. De woningen kenmerken zich door ruime balkons die 3 meter uitkragen. Onder het pand komt een grote parkeergarage met bergingen.

Den HaagBouwbedrijf Weba werkt de bovenste vloeretage af van een appartementencomplex in de nieuwe villawijk Vroondaal in Den Haag. De nieuwbouw, ontworpen door het Haagse architectenbureau Becka van Wilsum, krijgt vijf verdiepingen en omvat 22 luxe appartementen. De bovenste etage bestaat uit twee penthouses. De woningen kenmerken zich door ruime balkons die 3 meter uitkragen. Onder het pand komt een grote parkeergarage met bergingen.
De Naaldwijkse aannemer bouwt hier volgens de lift-slabmethode. De verdiepingsvloeren worden op de grond gemaakt, waarna deze langs stalen staanders worden opgevijzeld. Het vijzelen, dat staat gepland voor eind oktober, gebeurt volledig computergestuurd. Het is volgens Weba de eerste toepassing van deze methode in de woningbouw.
Vooral het leidingwerk, dat in de vloer is geïntegreerd, vergt veel aandacht. Voor de woningen geldt in tegenstelling tot de utiliteitsbouw bovendien een hoger afwerkingsniveau. De vloeren moeten zo strak mogelijk zijn en zijn daarom afgevlinderd. De onderliggende vloer fungeert namelijk als bekisting voor de bovenliggende vloer. Opdrachtever is Achmea Vastgoed. De oplevering staat gepland voor de zomer van 2009.
Foto: Ton Borsboom; tekst: Anne Vernooij

Reageer op dit artikel