nieuws

Vleermuizen vertragen restauratie oude kerk

bouwbreed

De restauratie van de oude kerk in het Vlaamse Hingene, een deelgemeente van Bornem, is hervat. De plannen voor de restauratie dateren reeds van 2000. Het werk moest worden stilgelegd, omdat boven in de kerk een kolonie vleermuizen werd aangetroffen. Deze zogeheten ingekorfde vleermuizen zijn zeer zeldzaam en uiteraard beschermd. Voorzover bekend leven in Vlaanderen nog zo’n vijfhonderd exemplaren, waarvan de helft in de kerk in Hingene. Het wachten was op de voortplanting van de vleermuizen, die pas daarna kunnen verhuizen. Inmiddels mogen de werkzaamheden worden voortgezet. In eerste instantie wordt de buitenzijde gerestaureerd en eind 2009 volgt het interieur. De restauratie van de veertiende eeuwse kerk kost 425.000 euro.

De restauratie van de oude kerk in het Vlaamse Hingene, een deelgemeente van Bornem, is hervat. De plannen voor de restauratie dateren reeds van 2000. Het werk moest worden stilgelegd, omdat boven in de kerk een kolonie vleermuizen werd aangetroffen. Deze zogeheten ingekorfde vleermuizen zijn zeer zeldzaam en uiteraard beschermd. Voorzover bekend leven in Vlaanderen nog zo’n vijfhonderd exemplaren, waarvan de helft in de kerk in Hingene. Het wachten was op de voortplanting van de vleermuizen, die pas daarna kunnen verhuizen. Inmiddels mogen de werkzaamheden worden voortgezet. In eerste instantie wordt de buitenzijde gerestaureerd en eind 2009 volgt het interieur. De restauratie van de veertiende eeuwse kerk kost 425.000 euro.

Reageer op dit artikel