nieuws

Vacaturesite voor Nuggers

bouwbreed Premium

De vacaturesite www.werkvoornuggers.nl heeft als doel werkgevers en de grote groep niet-uitkeringsgerechtigden samen te brengen.

De vacaturesite www.werkvoornuggers.nl heeft als doel werkgevers en de grote groep niet-uitkeringsgerechtigden samen te brengen.
Uit cijfers van het CBS blijkt dat de groep niet-uitkeringsgerechtigden, ook wel Nuggers genoemd, een omvang heeft van 1,6 miljoen mensen. Ruim een kwart van dat aantal, 453.000 personen, zou graag aan de slag willen.
Volgens de Raad voor Werk en Inkomen (RWI) hebben de bijna half miljoen Nuggers in vergelijking met uitkeringsgerechtigden (WAO, WW, bijstand) een relatief goede uitgangspositie voor een betaalde baan.
Nuggers zijn over het algemeen jonge mensen die beschikken over een beter opleidingsniveau. Bijna 100.000 van de Nuggers is zelfs hoger opgeleid.
Nuggers zijn vooral geïnteresseerd in parttime banen met flexibele werktijden. Werkgevers die hier op inspelen openen de deur voor veel goed gemotiveerd en opgeleid arbeidspotentieel, aldus www.werkvoornuggers.nl.

Reageer op dit artikel