nieuws

Uitbreiding van kantoor De Nederlandsche Bank

bouwbreed Premium

Het hoofdkantoor van De Nederlandsche Bank (DNB) aan het Frederiksplein in Amsterdam wordt uitgebreid. De laagbouw krijgt aan de zuid,- west-, en oostzijde een extra etage, zo blijkt uit een bij de gemeente ingediende bouwaanvraag. De verbouwing begint eind dit jaar.

Op dit moment heeft DNB meerdere panden in gebruik, zowel in Amsterdam als in Apeldoorn. Om op kosten van beheer te kunnen besparen, zullen met ingang van 2010 alle bankmedewerkers worden ondergebracht in het Amsterdamse hoofdkantoor. De extra etage is nodig om de verhuizing van circa vierhonderd medewerkers mogelijk te maken.
De Nederlandsche Bank is al sinds 2007 bezig met bouwkundige aanpassingen aan het gebouw. De afgelopen jaren is de binnenzijde van het gebouw gemoderniseerd. Ook is een saneringsoperatie uitgevoerd. De opbouw wordt ongeveer 4,10 meter hoog. Tegelijkertijd zullen rondom het gebouw aanpassingen plaatsvinden. Zo worden de ingangen aangepast. De bouw neemt een jaar in beslag. Afronding is voorzien voor januari 2010. J.P. van Eesteren treedt op als hoofdaannemer.

Volksvlijt

De Nederlandsche Bank is sinds 1968 gevestigd in de kantoortoren aan het Frederiksplein. Het gebouw staat op de plaats van het vroegere Paleis voor Volksvlijt, dat in 1929 bij een brand verloren ging. Het oorspronkelijke ontwerp is van architect Marius Duintjer. Eerder is zijn creatie aangepast. Toen het kantoor te klein werd, is er een ronde kantoortoren tegenaan gebouwd.

Reageer op dit artikel