nieuws

Tweede Friesebrug

bouwbreed Premium

AlkmaarBouwvakkers van de combinatie MNO Vervat uit Nieuw Vennep en K. Dekker uit Krabbendam werken aan de aanleg van de Tweede Friesebrug in Alkmaar. De brug is onderdeel van Bus-on-line, een snelle busroute die ervoor moet zorgen dat het busverkeer ook bij files snel zijn bestemming kan bereiken. Het karwei begon vorig jaar en moet in het voorjaar van 2009 worden opgeleverd. Nadat op 16 april de eigenlijke brug is geplaatst, werkt de combinatie aan verschillende andere onderdelen van het project, zoals de toe- en afritten. Als de Tweede Friesebrug straks wordt opgeleverd, is Alkmaar verlost van een verkeersknooppunt dat vele jaren voor veel overlast heeft gezorgd. In de brug investeert de gemeente Alkmaar 15 miljoen euro. Het totale Bus-on-line-project vergt een investering van een slordige 34 miljoen euro.

AlkmaarBouwvakkers van de combinatie MNO Vervat uit Nieuw Vennep en K. Dekker uit Krabbendam werken aan de aanleg van de Tweede Friesebrug in Alkmaar. De brug is onderdeel van Bus-on-line, een snelle busroute die ervoor moet zorgen dat het busverkeer ook bij files snel zijn bestemming kan bereiken. Het karwei begon vorig jaar en moet in het voorjaar van 2009 worden opgeleverd. Nadat op 16 april de eigenlijke brug is geplaatst, werkt de combinatie aan verschillende andere onderdelen van het project, zoals de toe- en afritten. Als de Tweede Friesebrug straks wordt opgeleverd, is Alkmaar verlost van een verkeersknooppunt dat vele jaren voor veel overlast heeft gezorgd. In de brug investeert de gemeente Alkmaar 15 miljoen euro. Het totale Bus-on-line-project vergt een investering van een slordige 34 miljoen euro.
Foto: Martin Mooij; tekst: Mario Silvester

Reageer op dit artikel