nieuws

Tegenslag nieuw centrum Zaailand

bouwbreed Premium

De sloop van een deel van winkelcentrum Zaailand in Leeuwarden voor een nieuw Fries Museum begint pas na de jaarwisseling. Het uitwerken van de bestekken kost extra tijd, laat de gemeente Leeuwarden weten. Met het afbreken van de ‘bolle kant’ van het winkelcentrum zou op zijn vroegst in november kunnen worden begonnen. Maar dit is volgens de gemeente nadelig voor de winkeliers, zo vlak voor de feestdagen. De projectpartners, behalve de gemeente Leeuwarden, ook het Fries Museum, ING Real Estate en Achmea besloten de sloop daarom uit te stellen. Wanneer er nu mee wordt begonnen kan projectleider Ynze Haitsma nog niet zeggen.

De sloop van een deel van winkelcentrum Zaailand in Leeuwarden voor een nieuw Fries Museum begint pas na de jaarwisseling. Het uitwerken van de bestekken kost extra tijd, laat de gemeente Leeuwarden weten. Met het afbreken van de ‘bolle kant’ van het winkelcentrum zou op zijn vroegst in november kunnen worden begonnen. Maar dit is volgens de gemeente nadelig voor de winkeliers, zo vlak voor de feestdagen. De projectpartners, behalve de gemeente Leeuwarden, ook het Fries Museum, ING Real Estate en Achmea besloten de sloop daarom uit te stellen. Wanneer er nu mee wordt begonnen kan projectleider Ynze Haitsma nog niet zeggen.
De aanbesteding van het prestigieuze plan dat de bouw van een nieuw Fries Museum, winkels, terraswoningen en een nieuwe parkeergarage omvat, kostte ook al meer tijd dan was voorzien. Half december wordt bekend wie de bouw mag uitvoeren. Het werk aan kabels en leidingen zal een maand langer duren, omdat er meer kabels in de grond liggen dan gedacht en op andere plaatsen. Met het totale project is een investering gemoeid van 120 miljoen euro. Leeuwarden neemt daarvan 14 miljoen voor zijn rekening. Het nieuwe museum is ontworpen door architect Hubert-Jan Henket en moet in 2011 klaar zijn.

Reageer op dit artikel