nieuws

Stuw Lith

bouwbreed

In opdracht van Rijkswaterstaat heeft aannemer Hollandia uit Krimpen aan den IJssel gisteren een nieuwe stuwklep geplaatst in de sluis bij Lith. Nog niet eerder is in Nederland een replica van een stuwklep geplaatst. De stuw is namelijk een rijksmonument. De oude klep raakte begin 2007 beschadigd door een breuk in de hijskettingen. De nieuwe klep is 38 meter lang en weegt 55 ton. De stuw regelt het water in de Maas. Foto: VidiPhoto

In opdracht van Rijkswaterstaat heeft aannemer Hollandia uit Krimpen aan den IJssel gisteren een nieuwe stuwklep geplaatst in de sluis bij Lith. Nog niet eerder is in Nederland een replica van een stuwklep geplaatst. De stuw is namelijk een rijksmonument. De oude klep raakte begin 2007 beschadigd door een breuk in de hijskettingen. De nieuwe klep is 38 meter lang en weegt 55 ton. De stuw regelt het water in de Maas. Foto: VidiPhoto

Reageer op dit artikel