nieuws

Snel besluit over traject IJzeren Rijn

bouwbreed Premium

Minister Eurlings (verkeer) neemt nog voor het einde van het jaar samen met zijn Duitse en Belgische ambtsgenoten een definitief besluit over het traject van de IJzeren Rijn, de spoorlijn tussen Antwerpen en het Ruhrgebied. Op dit moment zijn ambtenaren uit de drie landen bezig uit te vinden of het haalbaar is de spoorlijn langs de Duitse snelweg A52 aan te leggen. Eind november wordt de knoop doorgehakt of de spoorlijn het historische tracé gaat volgen of dat toch nog in de A52 variant wordt geïnvesteerd.

Minister Eurlings (verkeer) neemt nog voor het einde van het jaar samen met zijn Duitse en Belgische ambtsgenoten een definitief besluit over het traject van de IJzeren Rijn, de spoorlijn tussen Antwerpen en het Ruhrgebied. Op dit moment zijn ambtenaren uit de drie landen bezig uit te vinden of het haalbaar is de spoorlijn langs de Duitse snelweg A52 aan te leggen. Eind november wordt de knoop doorgehakt of de spoorlijn het historische tracé gaat volgen of dat toch nog in de A52 variant wordt geïnvesteerd.
Kort daarna zal Eurlings samen met zijn Belgische collega Vervotte gaan soebatten over de verdeling van de kosten van de moderniseren van de spoorlijn op Nederlands grondgebied. Die onderhandelingen zijn uitgesteld, omdat er nog wordt onderzocht of de spoorweg elektrisch kan worden aangelegd.

Reageer op dit artikel