nieuws

Schilders verwachten duurdere schone verf

bouwbreed

Schilders verwachten dat de prijs van schone verf in 2010 zal stijgen. Vanaf dan moeten verffabrikanten voldoen aan de Europese richtlijn die een maximum hoeveelheid oplosmiddelen in buitenverf voorschrijft. Dat blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy. Niet iedereen vertrouwt de kwaliteit van de nieuwe winterverf; 30 procent van de schilders is sceptisch. 57 procent ziet de nieuwe verf wel met vertrouwen tegemoet. De grondstoffen die gebruikt worden voor de nieuwe verf zijn duurder dan de grondstoffen voor de oude verf. Een prijsstijging die 73 procent van de schilders verwacht, lijkt dan ook waarschijnlijk, stellen de onderzoekers. 20 procent zegt overigens geen prijsverandering te verwachten. Volgens het onderzoek zijn nog niet alle schilders op de hoogte van wetswijzigingen over schone verf. Een kwart van de schilders zegt niet of nauwelijks te weten wat er gaat gebeuren. De helft zegtwel goed op de hoogte te zijn.

Schilders verwachten dat de prijs van schone verf in 2010 zal stijgen. Vanaf dan moeten verffabrikanten voldoen aan de Europese richtlijn die een maximum hoeveelheid oplosmiddelen in buitenverf voorschrijft. Dat blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy. Niet iedereen vertrouwt de kwaliteit van de nieuwe winterverf; 30 procent van de schilders is sceptisch. 57 procent ziet de nieuwe verf wel met vertrouwen tegemoet. De grondstoffen die gebruikt worden voor de nieuwe verf zijn duurder dan de grondstoffen voor de oude verf. Een prijsstijging die 73 procent van de schilders verwacht, lijkt dan ook waarschijnlijk, stellen de onderzoekers. 20 procent zegt overigens geen prijsverandering te verwachten. Volgens het onderzoek zijn nog niet alle schilders op de hoogte van wetswijzigingen over schone verf. Een kwart van de schilders zegt niet of nauwelijks te weten wat er gaat gebeuren. De helft zegtwel goed op de hoogte te zijn.

Reageer op dit artikel