nieuws

Schade aan wozocomplex meer dan 1 miljoen euro

bouwbreed Premium

De schade aan het wozocomplex Schuttevaer in Dedemsvaart bedraagt meer dan één miljoen euro. Dat liet directeur Jan Sinke van woningcorporatie De Veste uit Ommen weten. Twee jaar geleden kwamen er bij de bouw van het 49 appartementen tellende complex constructiefouten aan het licht.

De schade wordt verhaald op de constructeur, aannemer en de architect. De Raad van Arbitrage behandelt deze zaak. Ingenieursbureau Bartels en TNO werden vorig jaar ingeschakeld om de constructiefouten te beoordelen. Sinke liet eerder al weten dat de constructeur in de besteksfase verkeerde berekeningen heeft gemaakt. Niemand merkte die fout op tot een half jaar na aanvang van de bouw. De fundering op staal en de kolommen onder de galerijen waren te licht uitgevoerd, waardoor de draagkracht onvoldoende was. Er kon bijna driekwart jaar niet worden gebouwd wegens onderzoek.
De funderingsstroken zijn inmiddels verzwaard met extra wapening. Daarvoor moesten gaten in de vloer worden gezaagd. De galerij aan de achterzijde is verwijderd en zijn constructiedelen weggehaald. De werkzaamheden duren tot op de dag van vandaag voort.

Reageer op dit artikel