nieuws

Rus Derispaska trektzich terug uit Hochtief

bouwbreed Premium

De Russische miljardair Oleg Deripaska heeft zijn belang van bijna 10 procent in het Duitse bouwconcern Hochtief verkocht. Eerder deze week ontdeed de rijkste man van Rusland zich ook al van zijn deelname van 20 procent in de Canadese autotoeleverancier Magna International.

De Russische miljardair Oleg Deripaska heeft zijn belang van bijna 10 procent in het Duitse bouwconcern Hochtief verkocht. Eerder deze week ontdeed de rijkste man van Rusland zich ook al van zijn deelname van 20 procent in de Canadese autotoeleverancier Magna International.
Deripaska verloor via zijn investeringsmaatschappij Basic Element veel geld met de belegging in de grootste bouwonderneming van Duitsland. Het belang werd verkocht voor ongeveer 170 miljoen euro, terwijl de aandelen ten tijde van de aankoop anderhalf jaar geleden nog ruim het drievoudige waard waren. De aandelen Hochtief zijn hoofdzakelijk verkocht aan Commerzbank.
De verkoop van het belang van Deripaska in Magna vond plaats nadat het aandeel in waarde was gehalveerd door de financiële crisis. De topman van het Russische aluminiumconcern Rusal bezit nog wel een belang in het Oostenrijkse bouwconcern Strabag.

Reageer op dit artikel