nieuws

Rio Tinto schort bouw koperfabriek in Peru op

bouwbreed

Mijnbouwer Rio Tinto heeft de bouw van een koperfabriek in Noord-Peru tijdelijk stilgelegd vanwege protesten van de plaatselijke bevolking. Die dreigde de kopermijnen te bezetten als Rio Tinto het werk niet zou stoppen. De bevolking vreest dat het project het milieu aantast en water onttrekt aan lokale producenten. Gezien de gevaren voor de werknemers heeft Rio Tinto besloten tijdelijk toe te geven aan de druk.

Mijnbouwer Rio Tinto heeft de bouw van een koperfabriek in Noord-Peru tijdelijk stilgelegd vanwege protesten van de plaatselijke bevolking. Die dreigde de kopermijnen te bezetten als Rio Tinto het werk niet zou stoppen. De bevolking vreest dat het project het milieu aantast en water onttrekt aan lokale producenten. Gezien de gevaren voor de werknemers heeft Rio Tinto besloten tijdelijk toe te geven aan de druk.

Reageer op dit artikel