nieuws

PVE-Dieseko en ICE gaan samen verder

bouwbreed

Hei- en trilblokproducenten PVE-Dieseko en International Construction Equipment (ICE), gaan per direct fuseren. Management en aandeelhouders van beide ondernemingen steunen de fusie.

De combinatie leidt tot een sterke onderneming met een omzetniveau van circa 100 euro miljoen en een uitgebreid productassortiment in combinatie met een wereldwijd servicenetwerk. De nieuwe onderneming gaat verder onder de naam ICE-PVE.
De individuele merknamen en de onderscheidende capaciteiten van beide ondernemingen blijven gehandhaafd. ICE-PVE blijft opereren vanuit haar huidige productielocaties in Sliedrecht, Almere, Emmeloord en Singapore.
De ondernemingen zijn gecombineerd in belangrijke mate complementair. Door het samenvoegen van de sterke Europese positie van PVE en de sterke groei van ICE buiten Europa, is de nieuwe onderneming goed gepositioneerd om haar klanten wereldwijd te kunnen bedienen met een compleet producten- en serviceaanbod.
De nieuwe directie wordt aangevoerd door Ton Kraak (CEO) en bestaat verder uit Machiel van der Schoot (beiden voorheen ICE management) en Jan van Es (voorheen PVE management). De directie blijft ook na de fusie een belangrijke aandeelhouder in de onderneming.

Ambitie

Greenfield Capital Partners, reeds investeerder in ICE, heeft haar aandeelhouderspositie uitgebouwd in de gecombineerde onderneming. De ambitie van ICE-PVE is om de door zowel ICE als PVE gerealiseerde groei van de afgelopen jaren voort te zetten en haar productontwikkeling, productassortiment en service verder te verbeteren.

Reageer op dit artikel