nieuws

Project in Saendelft leerling-bouwplaats

bouwbreed Premium

Het projectCentrumplan Saendelft wordt als leerling-bouwplaats uitgevoerd. Fundeon heeft dit nieuwbouwproject als zodanig erkend.

Het projectCentrumplan Saendelft wordt als leerling-bouwplaats uitgevoerd. Fundeon heeft dit nieuwbouwproject als zodanig erkend.
Op het project in het Noorderpoldergebied bij Assendelft realiseren BAM Utiliteitsbouw regio Noordwest en BAM Woningbouw Amsterdam een centrum met woningen, winkelvoorzieningen en een gezondheidszorgcentrum. Daar gaan drie leerlingen aan de slag, die een opleiding volgen binnen de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Zij zullen onder begeleiding van deskundige leermeesters ervaring opdoen. Door de bouwplaats aan te merken als leerlingbouwplaats geven opdrachtgever OBAN en bouwer BAM aan serieus werk te maken van opleiden. Jelke Boersma van Fundeon: “Het is gebleken dat een leerling-bouwplaats diverse voordelen biedt. Leerlingen raken gemotiveerder voor een loopbaan in de bouw, ze voltooien met meer succes hun opleiding in kortere tijd en vaak blijven ze langer in de bouw werken. Een leerling-bouwplaats bevordert bovendien een goede overgang van school naar het bedrijfsleven.”

Reageer op dit artikel